Bedel Ödeyenler Filmi Adıyaman Galası Gerçekleştirildi

"Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin Adıyaman galası yapıldı. Programda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının yüzde 86’sının şiddete maruz kaldığını kaydetti. 


Daha önceden 20 ilde gösterilen filmin Adıyaman’daki galasında, Adıyaman’da bedel ödeyen sağlık çalışanlarına ödülleri verildi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, hasta memnuniyetine paralel olarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin de arttığına dikkat çekerek, “Sağlıkta hasta memnuniyeti artarken, aynı ora şiddet olaylarının da arttığını görüyoruz. Yapılan araştırmada sağlık çalışanlarının yüzde 86’sı sağlık hizmeti verdiği süre boyunca en az bir defa şiddete maruz kalıyor. Bu yüzde 86’nın yüzde 81’i son bir yıl içerisinde şiddete maruz kalıyor. Nasıl bir çelişkidir ki, vataşın sağlığa erişimi kolaylaşarak, hasta memnuniyeti artıyor. Sağlık çalışanları tükeniyor tükenmeye devam ediyor. Sendika olarak her türlü tepkiyi gösterirken, toplumsal farkındalık oluşturmak adına sağlık çalışanları nasıl bir ortamda çalışıyorlar, hangi bedeli ödüyorlar, toplumun empati kurması için bu filmi gerçekleştirdik. 20’ye yakın ilimizde gösterime girdi. İlk filmi kendi teşkilatımız içerisinde yapıyoruz. İnşallah maksadımız hem ulusal hem de yerel televizyonlarda izlettirmektir. Vataşlarımızın sağlık çalışanlarına sahip çıkmasına vesile olacaktır” dedi.

Memur-Sen’in faaliyetlerini ve toplumsal duyarlılığını vurgulayan Metin Memiş, “Sadece ücret sendikacılığı değil, hizmeti ve milleti merkezine alan emek sendikacılığı yapıyoruz. Birileri bu ülkede kendi geleceği adına bir şeyler yaparken, biz millet adına önemli adımlar attık. Ülkemizde son 11 yılda demokrasi adına çok önemli adımlar atıldı. Memur-Sen’in çok önemli katkıları oldu. Darbe yapanlar, darbe severler Allah’a hamd olsun bunun hesabını vermeye başladılar. Bu ülke kalkınmaya başladı, bölgede söz sahibi olmaya başladı, 30 yıldır devam eden terörün bitmesi için süreç başladı. Gelin görün ki bu durumdan rahatsız olanlar, Gezi Olayları’yla düğmeye bastılar. Büyük bir ülkeyiz ki buna göğsümüzü gerdik. Demokratikleşme paketi açıklı. Üzerinde yıllarca durduğumuz ve yüzyıl süren kılık kıyafet serbestliğiyle ilgili başlattığımız mücadele başarıya ulaştı. Bacılarımız bu ülkede yıllarca başörtüsü sebebiyle okuyamadı. Biz başörtüsü yasağının sınırlı olmasını istemiyoruz. Her yerde serbest olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan ise yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek, sendikal faaliyetlerden bahsetti.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da konuşmasında, filmde 4 kahraman bahsedildiğini ve filmin kendisini çok etkilediğini söyledi.


Programın sonunda Adıyaman’da bedel ödeyen sağlık çalışanları Cihat Turan, Fatma Yaşam, Mustafa Genç, Dr. Ekrem Ebçeren, Necip Celebi ve Mehmet Gürsoy’a plaket verildi.

Programa; Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in yanı sıra Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Sağlık-Sen Genel Başkan yardımcıları Kemal Çırak, Abdulaziz Aslan, eski Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, sağlık çalışanları ve sendikacılar katıldı.


Programın ardından Genel Başkan Metin Memiş ve beraberindeki heyet Adıyaman’da Suriyeliler için kurulan çadırkenti ziyaret etti.

 

  • PAYLAŞ :